Forebygging av veggedyr i Stavanger

sep 3, 2022 | Diverse

Hvis du ikke har blitt rammet av veggedyr ennå, så kan det allikevel hende du blir det. Veggedyr sprer seg mer og mer i Norge nå, og ikke bare i Stavanger og områdene rundt her.

Historien om veggedyr – i litt moderne perspektiv

Disse parasittiske skapningene ble nesten utryddet av DDT. Så fant vi ut at DDT var katastrofalt – forårsaket ødeleggelse på miljøet, drev skapninger til utryddelse, bioakkumulerte i kroppene våre for å forårsake sykdom. DDT ble forbudt i 1972. De begynte å dukke opp igjen da skadedyrbekjempende selskaper begynte å bruke sterkere og mer dødelige giftstoffer i plantevernmidlene sine. Vel, disse plantevernmidlene mister slagkraften hver gang de brukes ettersom skadedyr blir resistente. Så der er svaret. Resistens mot plantevernmidler – årsak nummer én til skyhøye bestander av veggedyr!

Veggedyr ble mer resistente

Hver gang skadedyr blir utsatt for plantevernmidler, overlever en viss prosentandel, og de gir den immuniteten videre til avkommet. Påfølgende generasjoner blir så ukontrollert av det plantevernmiddelet, og snart er hele befolkningen resistent – det vil si plantevernmiddelresistens. Den virkelige faren er at de sterkere, mer giftige plantevernmidlene som brukes bioakkumuleres i miljøet og menneskekroppen.

Hvordan kan du beskytte deg?

Det neste spørsmålet – hvordan kan du beskytte seg selv? Det er det enkleste spørsmålet å svare på – forebygging! Det koker ned til 101 om veggedyr – hvordan de ser ut, hvordan finner de deg, hvordan kan du unngå dem osv. Disse utspekulerte skapningene er så flinke til å gjemme seg at de tilfeldigvis blir båret overalt i bagasjen, på klærne, på møbler og kunstverk – båret av alt som omgir mennesker. En voksen er omtrent halvparten så stor som et eplefrø og varierer fra nesten gjennomsiktig til fargen på en tørket skorpe.

Frastøtende middel

Den første forsvarslinjen ville være et frastøtende middel. Det er mange produkter som avviser, adult men de mest vellykkede så vidt jeg vet er de som inneholder sedertre – som sedertrekister og skap hvor du aldri ser et skadedyr. Uansett hvilket middel som velges, må det være et grønt produkt, ellers er det bare et tidsspørsmål før veggedyrene er immune mot det sprøytemiddelet og du er tilbake ved start.

Hvis du reiser, bruk et avstøtende middel før du drar og når du kommer til hotellrommet, inspiser nøye hvert lag med sengetøy ned til madrassen. Sjekk bak sengegavlen. Hvis du ser noen bevis – enten voksne insekter, egg (de kan se ut som en haug med død hud), små striper med tørket blod eller små mørke prikker, vars ledelsen og få et annet rom!

Når du kjøper ting til hjemmet ditt – inspiser! Veggedyr får på seg nye klær, i esker med importerte fliser og i bretter eller matposer. De avskyr lys og vil grave seg inn i de minste rom. Hold en lysende lommelykt i nærheten av der du kommer inn i hjemmet ditt, slik at du nøye kan undersøke eiendelene dine. Hvis du finner en ensom feil, drep den, adult males ikke få panikk – du har gjort jobben din og beskyttet hjemmet ditt – for nå.

Det er slik du beskytter deg selv og dine nærmeste – ved å være flittig. Veggedyr blir dokumentert flere steder hver dag, og det er et tallspill – du vil snart være på samme sted de er hvis du ikke allerede har vært. Beskytt deg selv og forebygg veggedyr så du ikke får dem med det første!

Våre skadedyrtjenester i Stavanger er uten sidestykke!

En spesialisert skadedyrbekjempingstjeneste ytes av Stavanger Skadedyr i hele Stavanger og omegn. Vårt firma har håndtert flere skadedyrsangrep på Østlandet og Sørlandet gjennom årene. Som et resultat er vi i stand til å gi eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til non-public og kommersielle kunder. Som utrydderfirma i Stavanger ansetter vi svært dyktige og kunnskapsrike utryddere som oppnår very best mulig resultat.

Teamet vårt forstår at det kan være stressende å oppdage skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Med Stavangers tette bybefolkning er skadedyr inkludert rotter, mus og skadedyr inkludert kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler godt tjent med. Gir både mat og trygg havn. Med våre skadedyrtjenester i Stavanger kan du være sikker på at hjemmet eller kontoret ditt er skadedyrfritt.

Vi hjelper med skadedyrbekjempelse i blant annet Randaberg, Tananger, Sola, Bryne og Ålgård.

Den tyske kakerlakken – også i Rogaland

Den tyske kakerlakken – også i Rogaland

Mange tror at det ikke finnes kakerlakker i Norge, men det gjør det. Mange opplever også at dette er et problem de får plutselig i boligen sin. Det finnes én kakerlakk som holder til naturlig i Norge, og den er ikke regnet som et skadedyr. Den kommer sjeldent inn. Men...

Hva spiser mus?

Hva spiser mus?

Mus, spesielt husmus, er vanligste gnagere som folk finner i hjemmene sine. De har en tendens til å lage reir av ethvert materiale de kan finne, og begynner ofte å angripe hjemmet ditt ved å krype inn gjennom sprekker eller hull. De har en fantastisk evne til å presse...