Hva spiser mus?

sep 2, 2022 | Diverse

Mus, spesielt husmus, er vanligste gnagere som folk finner i hjemmene sine. De har en tendens til å lage reir av ethvert materiale de kan finne, og begynner ofte å angripe hjemmet ditt ved å krype inn gjennom sprekker eller hull. De har en fantastisk evne til å presse seg gjennom små hull og sprekker. (Dette er grunnen til at vi anbefaler å bruke en musebørste for å sikre huset ditt.)

Denne musetypen er vanligvis lys grå med blek underbuk, adult males kan også ha innslag av brunt. De er vanligvis fra 6 til 10 cm lange. De formerer seg også raskt og spiser en rekke menneskelige matvarer. Noe som betyr at hvis du har et museproblem, kan du også finne ut at de har raidet matskapene dine.

Her er hva du bør vite om matvanene deres og hvordan du forhindrer dem i å bo i hjemmet ditt.

Musemat

Husmus er altetendeadult males foretrekker å spise enkel mat som korn, frukt, frø og nøtter. I motsetning til hva mange tror, ​​er ikke ost favorittmaten til en mus, selv om de vil spise den og praktisk talt alt som lukter godt. De spiser gjerne kjæledyrmat (hundemat, kattemat og annet kjæledyrmat), avhengig av hva som er tilgjengelig.

De vil også spise insekter hvis de finner dem, og vil gå i søppeldunker for å finne matrester. Husmus spiser vanligvis i skumring og daggry, og noen ganger i mellom.

Dessverre kan mus også forårsake mye skade på eiendom og helsefare.

De er kjent for å gnage på elektriske ledninger og PEX-rør i vannrør. Noen ganger på jakt etter mat, og andre ganger for å bruke det som byggemateriale i reiret

De kan også grave seg ned i isolasjon, bokser, papir og andre materialer for å bygge reir og produsere avkom. Spesielt i de kalde månedene kan de gjøre mye skade inne i et hjem, og kan til og med angripe biler for å holde varmen. Mange har opplevd at mus har gnagd på deler av bilen, som for eksempel rørene til spylervæsken.

I tillegg kan deres spisevaner sette måltidene dine og kroppen i fare De kan bære mange mikrober og patogener som er skadelige for mennesker, for eksempel hantavirus, og kan forurense maten din når de selv søker etter det.

Tegn på museangrep

Noen av de vanligste tegnene på museinfestasjon inkluderer:

  • Skadede matbeholdere med gnagemerker på
  • Finn matrester med smokkemerker
  • Finn liten, stavformet avføring (museskitt/musepellets)
  • Elektrisk skade fra tygging
  • Oljeaktige skrapemerker på vegger og/eller hearth- eller femtåede fotspor på gulvet

Mus formerer seg også raskt

En enkelt hunnmus kan føde opptil seks unger hver tredje uke. Dette kan vise seg å være farlig ikke bare for matskapet og det elektriske systemet, adult men også for allergier og astma, da partikler av museskitt og urin kan komme inn i luften og utløse disse tilstandene.

Hvordan bli kvitt mus

Hvis du tror du kan ha et museproblem, kan du sette feller. Både klafffeller som dreper musene, og feller for levendefangst. Du kan også sette ut musegift, du må ha en versjon godkjent for privat bruk.

musefelle

Mange agnmusefeller med peanøttsmør og andre søttluktende eller klissete stoffer. Mens du gjør dette, bør du også sjekke fellene og sørge for at du holder dem under oppsyn til enhver tid.

Våre skadedyrtjenester i Stavanger gjør det enkelt for deg!

Våre skadedyrtjenester er tilgjengelig i hele Stavanger og omegn. Vårt firma har hjulpet med flere skadedyrsangrep på Østlandet og Sørlandet i mange år. Ved å bruke denne kunnskapen kan vi tilby eksepsjonelle råd om skadedyrbekjempelse til privat- og næringskunder. Som et godt utdannet utrydderfirma leverer vi den most effective mulige løsningen for fjerning av skadedyr i Stavanger.

Å finne skadedyr i hjemmet eller kontoret er en vanskelig opplevelse. En tett bybefolkning som Stavangers gir skadedyr som rotter, mus, kakerlakker, veggedyr og klesmøll alt de trenger. Kilder til mat og trygge havner. I Stavanger har vi et team av skadedyrspesialister klare til å hjelpe deg med å holde hjemmet eller kontoret skadedyrfritt.

Vi tilbyr skadedyrkontroll i blant anna Stavanger, Sandnes, Randaberg, Tananger, Sola, Bryne og Ålgård.

Den tyske kakerlakken – også i Rogaland

Den tyske kakerlakken – også i Rogaland

Mange tror at det ikke finnes kakerlakker i Norge, men det gjør det. Mange opplever også at dette er et problem de får plutselig i boligen sin. Det finnes én kakerlakk som holder til naturlig i Norge, og den er ikke regnet som et skadedyr. Den kommer sjeldent inn. Men...

Forebygging av veggedyr i Stavanger

Forebygging av veggedyr i Stavanger

Hvis du ikke har blitt rammet av veggedyr ennå, så kan det allikevel hende du blir det. Veggedyr sprer seg mer og mer i Norge nå, og ikke bare i Stavanger og områdene rundt her. Historien om veggedyr - i litt moderne perspektiv Disse parasittiske skapningene ble...