Hvordan bli kvitt insekter som elsker fuktighet?

sep 1, 2022 | Diverse

Vi liker ikke høy luftfuktighet i hjemmene våre, men noen insekter elsker det. Dette er grunnen til at mange insekter trives i kjellere. De søker slike steder, og de formerer seg der. Gentlemen det er nå på sommeren de ofte flytter og derfor er det nå den beste tiden for deg å gjøre tiltak slik at du slipper ut mye insekter i kjelleren også om høsten og vinteren.

Insekter som trives i fuktige kjellere

Mange insekter trives finest i fuktige omgivelser, guys ikke alle kalles skadedyr. Likevel er de stort sett uønskede, og her er en liste above insektene folk minst liker å ha i kjelleren (bortsett fra edderkopper, som noen misliker uansett hvor de er):

  • Maur (både sukkermaur og pipemaur)
  • Sølvfisk / Beardedfish
  • Munnhygiene
  • Kjedelige biller
  • Skole

Hvordan kan du hindre dem i å etablere seg i kjelleren din?

Sørg for at du ligger ett skritt foran dem. Her er noen strategies om hvordan du kan gå frem for å finne ut om du har et fuktproblem og et potensielt insektproblem, samt løsningen på et fuktproblem i kjelleren.

Bruk en hygrostat

En hygrostat er et enkelt instrument som leser det vi kaller relativ fuktighet.

En hygrostat er nesten som et termometer: i stedet for å lese lufttemperaturenleser det ut av løse luftenfuktigheten. Og det er denne fuktigheten insekter liker når den er høy. Insekter trives når luftfuktigheten er about 70 % i det som kalles «relativ fuktighet».

Du trenger ikke vite hva relativ luftfuktighet er, adult males når den er høyere enn 70 % trives både insekter og mugg. Og den mannen er ikke så glad for det. Vi anbefaler at luftfuktigheten om sommeren ikke overstiger 55 % og om vinteren rundt 40 %. (Fuktigheten ute er generelt lavere i kaldere vær.)

Det Store Norske Leksikon sier dette om begrepet:

«Relativ fuktighet er forholdet mellom den absolutte luftfuktigheten i luften og fuktigheten som trengs for å nå metning ved en gitt temperatur. Den uttrykkes i prosent, slik at luft som er fullstendig mettet med vanndamp har en relativ luftfuktighet på 100 prosent.»

Bruk en fuktighetsmåler

Du kan også sjekke fuktigheten i treverket, noe som anbefales spesielt hvis du er redd for mugg/råte og trekjedelige insekter. For eksempel foretrekker den stripete boreren ofte høyere fuktighet enn 12 % i treverket. Nedenfor trives den ikke, og den kan dø hvis luftfuktigheten er for lav (som er det du ønsker). Du kan bruke en enkel trefuktighetsmåler for å sjekke fuktigheten i veden. Du får kjøpt dem billig på alt fra Biltema og Jula til større byggekjeder.

Med et hygrometer kan du også anslå den relative luftfuktigheten. Multipliser antall fuktighet i treet med 5, og du får estimert relativ fuktighet.

Eks. måleren viser 13 %. x 5 gir RF 65 %.

Guys husk at dette kan være forskjellig hvis treet du måler er inntil betong som er i kontakt med fuktig jord, eller hvis du måler ned i et hjørne av kjelleren.

Hvordan blir du kvitt fuktighet?

Opplever du at det er for mye fukt i kjelleren, må du finne ut om du kan gjøre fuktsikringstiltak. Det kan være tiltak som kan ta utgangspunkt i hvor fuktigheten kommer fra. Noen bør tømme kjelleren (grave en grøft rundt huset og legge rør for å fjerne vann som står mot kjellerveggen), kanskje installere ventilasjon for å erstatte luften med tørrere luft eller bruke en avfukter.

Drenering er et challenge rundt mange boliger i Norge. Det kan ha vært fint da huset var nytt, gentlemen around tid har rørene en tendens til å bli tette med tilsig av masser (jord, sand, gjørme). Det er veldig vanlig. Mens det andre steder er grunnforhold det ikke er så lett å gjøre noe med, og da må man ta andre grep. Da kan en mekanisk avfukter være et veldig godt alternativ.

Har du problemer med høy luftfuktighet og ønsker en rask løsning på dette problemet, anbefaler vi å bruke virkelig gode avfuktere. Vi kan tilby disse til gode priser, og vi kan også tilby god hjelp til å beregne riktig modell for ditt behov.

Ta kontakt med oss ​​på telefon 94 44 55 55 for å få råd, innspill og hjelp til å finne ut om resten modellen passer for deg.

Dette er avfuktere som er enkle å installere selv. (Avhengig av modell og størrelse. ) Vi kan også levere og montere disse for deg.

Ring oss ​​dersom du har behov for skadedyrbekjempelse i Stavanger!

Stavanger Skadedyr tilbyr en rekke skadedyrkontrolltjenester i hele Stavanger. Vi har tatt hånd om flere skadedyrangrep gjennom årene på Sørlandet og Østlandet. I tillegg til å gi eksepsjonell råd om skadedyrbekjempelse, tilbyr vi også tjenester til personal og kommersielle kunder. Utryddere ved vårt Stavanger skadedyrbekjemperfirma er høyt utdannede, kunnskapsrike og i stand til å yte greatest mulig provider.

Det kan være plagsomt å finne skadedyr i hjemmet eller bedriften din. Stavangers tette bybefolkning er en perfekt yngleplass for skadedyr som rotter, mus og kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler. Matkilder og trygge havner er begge viktige. Enten det er hjemmet eller kontoret ditt, vi sørger for skadedyrkontroll i Stavanger som holder det skadedyrfritt.

Vi hjelper med bekjempelse av skadedyr i blant anna Stavanger, Sandnes, Randaberg og Tananger.

Den tyske kakerlakken – også i Rogaland

Den tyske kakerlakken – også i Rogaland

Mange tror at det ikke finnes kakerlakker i Norge, men det gjør det. Mange opplever også at dette er et problem de får plutselig i boligen sin. Det finnes én kakerlakk som holder til naturlig i Norge, og den er ikke regnet som et skadedyr. Den kommer sjeldent inn. Men...

Forebygging av veggedyr i Stavanger

Forebygging av veggedyr i Stavanger

Hvis du ikke har blitt rammet av veggedyr ennå, så kan det allikevel hende du blir det. Veggedyr sprer seg mer og mer i Norge nå, og ikke bare i Stavanger og områdene rundt her. Historien om veggedyr - i litt moderne perspektiv Disse parasittiske skapningene ble...