Hvordan ser en maurtue ut – under plenen?

sep 1, 2022 | Diverse

Her ser du hvordan maur lever i jorden, i reirene deres:

Her ser du en gruppe lage en avstøpning av maurens mange ganger og rom. Det som ser lite ut når du passerer dem er faktisk ganske stort under jorden:

Hvor komplekse kan maurkolonier være?

Maur er sommerens mest plagsomme skadedyr for de fleste. De starter med å flytte inn i boliger om våren. Nesten alle har sett en maur på kjøkkenbenken og tenkt: «det er bare én, ikke noe dilemma! Jeg bare knuser den.»

Her er et prosjekt der de ønsket å finne ut hvordan mauren faktisk lever. Den bruker flytende sink som ble helt i toppen av tuen/ redet, og vi ser her hvordan dette ser ut. Dette viser hvor kompleks mauren bygger og graver. Helst i din plen eller skråning. Dette unike prosjektet tilbyr en titt bak kulissene en koloni som antas å huse mer enn 200 000 maur.

Dette viser også at noen små maur faktisk kan representere et økende problem hvis de bor for nær huset ditt, og de kan bygge seg shop og kraftige. Dette er maur som er ganske enkle å kvitte seg med ved å bruke Kvitt maurgranulat, og/eller Kvitt superkonsentrat eller Swirr maurdreper i maur lokkebokser.

Dette (i videoen) fremhever hva som virkelig skjer i hager more than hele landet.

Ekspertene helte smeltet og flytende sink i et maurbol rett under overflaten av en plen. Den resulterende tredimensjonale avstøpningen avslører den enorme skalaen til en typisk koloni som inneholder rundt 100 forskjellige kamre. Dette viser at noe som kan se lite ut på bakken kan være mye større under jorden.

I Norge er det hovedsakelig svart jordmaur/sukkermaur eller stokkmaur som er problemet inne i hjemmene våre. Dette skaper et bilde av hvordan et reir er bygget og hva slags skade vi kan få hvis reir får utvikle seg over tid inne i hjemmene våre.

Hvordan hindre maur i å komme inn i huset og hvordan bli kvitt dem hvis de har kommet inn:

  • Tett sprekker og sprekker i og rundt boligen med egnet fugemasse.
  • Oppbevar sukker, sirup, honning og andre søtsaker i lukkede beholdere og tørk av utsiden av beholderne for å fjerne klissete rester. (Hvis du har maur i)
  • Sørg for at alle søppeldunker har et sikkert lokk og kast søppel regelmessig.
  • Rydd raskt opp fett, smuler og søl for å fjerne potensielle matkilder.
  • Reparer utette rør for å unngå fuktoppbygging og bruk avfukter i fuktige kjellere og loft.
  • Inspiser potteplanter inne i hjemmet for tegn på maur og fjern plantene ved første tegn på angrep.
  • Eliminer potensielle reirplasser ved å fjerne gammelt landskapsmateriale, overflødig vegetasjon og rusk fra hagen.
  • Hvis du er bekymret for maur på eiendommen din, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper. Vi kan hjelpe deg med å finne et godt skadedyrfirma der du bor.

Kontakt når du trenger skadedyrbekjempelse i Stavanger!

Våre spesialister ved Stavanger Skadedyr yter spesialisttjenester innen skadedyrbekjempelse i hele Stavanger og omegn. Vi har hjulpet med mange skadedyrangrep på Østlandet og Sørlandet over mange år. Våre skadedyrråd kan brukes av både privat- og næringskunder. Utryddere i Stavanger som er høyt utdannede og høyt kvalifiserte kan levere ideal mulig skadedyrfjerningstjeneste.

Oppdagelsen av skadedyr i hjemmet eller bedriften kan være plagsomt. Fordi Stavanger har en tett bybefolkning, lever skadedyr som rotter, mus, kakerlakker, veggedyr, klesmøll og plagsomme fugler her i overflod. Gir både mat og trygg havn. I Stavanger har vi skadedyrspesialister klare til å hjelpe deg med å holde hjemmet eller kontoret skadedyrfritt.

Vi hjelper med skadedyrbekjempelse i blant anna Sandnes, Tananger, Sola, Bryne og Stavanger.

Den tyske kakerlakken – også i Rogaland

Den tyske kakerlakken – også i Rogaland

Mange tror at det ikke finnes kakerlakker i Norge, men det gjør det. Mange opplever også at dette er et problem de får plutselig i boligen sin. Det finnes én kakerlakk som holder til naturlig i Norge, og den er ikke regnet som et skadedyr. Den kommer sjeldent inn. Men...

Forebygging av veggedyr i Stavanger

Forebygging av veggedyr i Stavanger

Hvis du ikke har blitt rammet av veggedyr ennå, så kan det allikevel hende du blir det. Veggedyr sprer seg mer og mer i Norge nå, og ikke bare i Stavanger og områdene rundt her. Historien om veggedyr - i litt moderne perspektiv Disse parasittiske skapningene ble...